Afspænding versus mindfulness

Lisa Mai Toft, Kropsterapi, Healing, Psykomotorisk Terapi, Afspændingspædagog dap., mindfulness, smerter, depression, stress, krop og psyke, nærvær, smertefrihed, visualisering, meditation, manuel behandling, varme hænder, hudsult, massage, Terapi, Afstressende behandling, Afspænding, Firmamassage, virksomhedsmassage, ergonomisk konsulent, fysioterapi, WorkFlow med Lisa Mai Toft

Hvad er forskellene og lighederne mellem Afspænding/psykomotorik og mindfulness?

Jeg var heldig og deltog på et mindfulness forløb i forbindelse med fagfolk, der arbejder med døende. Det var et fantastisk forløb, som jeg klart kan anbefale, og som de fleste kan få brug for i en stresset hverdag.
Under forløbet kunne jeg ikke lade være med at sammenligne lidt med mit eget fag: afspændingspædagogikken/psykomotorikken.
Der er mange ting, der ligner hinanden, f.eks. at arbejde med stress- og smertetilstande og medfølelse med sig selv og andre, er nøgleord for begge.
Nedenunder har jeg lavet et lille overblik over, hvad du kan forvente at få ud af de to.

Hvis du bliver interesseret i afspænding eller kropsterapi kan du henvende dig gennem siden her: http://www.kropsterapi-healing.dk

Har du en døende nær dig, eller andet, hvor du trænger til at finde indre ro gennem fx  Mindfulness eller afspændingsbehandling, kan du ud over min side finde hjælp hos Ann Ostenfeld-Rosenthal og Hanne Bess Boelsbjerg fra ‘Foreningen Nærvær med Døden’ på deres projekt hjemmeside. Her ligger også indtalte meditationer: https://mindfulness-paa-hospice.naervaeromkringdoende.dk/meditationer/

Afspænding

Mindfulness

Optaget af kropsbevidsthed, og hvordan krop og psyke har sammenhæng – at mærke sig selv og handle ud fra, om det er tilstande man vil være i eller ej.Optaget af at være nærværende og tilstede med det, der er og rumme det eller stoppe op og se på sit vanemønster.
Optaget af at blive forankret, balanceret og centreret i sig selv, og bevidst forholde sig til sine følelser, mål og ønsker i livet gennem kropslig sansning, kropsoplevelser og kroppens historier.Optaget af sindet, automatiserede tanker, og hvordan negative tanker holder os fast.
Behandle, lindre og lære dig at håndtere stress eller smerter gennem manuel behandling, øvelser og i samtalen med dig. Skabe balance i krop og sind.Omfavne, rumme og tage stilling til din smerte eller uro, så den langsomt kan bearbejdes.
Arbejder med hænder på kroppen for at øge opmærksomheden på din fornemmelse af sin krop. Arbejder også med bevidstgørende øvelser for kroppen, visualisering og talende-afspænding.Arbejder med meditation, bodyscan (tale-afspænding) og yoga som redskab til at mærke sig selv og finde ro.
Bliv bevidst og mærk dig selv, og hvorfor du handler, som du gør, eller hvorfor du har det, som du har det.Optaget af Stop-op-modellen – regulering af som følelserne og negativ tanker eller sindets tendens fastholdelse af kontrol.
Arbejder med smerter, uro eller stress.Arbejder med smerter, uro eller stress.
Arbejder med åndedrættet.Arbejder med åndedrættet.
Arbejder med at finde balancen i både krop og sind.Arbejder med at finde balancen i både krop og sind.