Helbredende Berøring

varme hænder, hudsult, massage, manuel behandling og terapi, Kropsterapi, Terapi, Healing, Afstressende behandling, Afspænding, Firmamassage, virksomhedsmassage, fysioterapi, psykomotorisk terapi, manuel behandling, WorkFlow, Lisa Mai Toft

Den helbredende og betydningsfulde berøring

I kropsterapi og healing kan berøring styrke dig på flere måder.

Ved du, at berøring er så vigtig, at det kan koste et barns liv, hvis det ikke bliver rørt af kærlige hænder!? Spædbørn, der ikke bliver rørt nok, bliver forstyrret i hele deres udvikling. Det har man set på fx ungarske børnehjem.
Er du blevet rørt nok? Er du blevet rørt på den rigtige måde? Eller er du blevet berøringsangst? Hvilken betydning har berøring for dig?

Mange har mærket savn af berøring fx i Coronatiden. Du har måske berøringssavn eller ligefrem hudsult. Berøring kan virkelig røre dig dybt! Den kan gøre dyb skade og ligeså stor gavn.
Kropsterapi kan fx hjælpe dig til at få næring til savnet af berøring. Du kan også få healing til steder i dig, hvor ikke tilpasset/forkert berøring har sat sine spor.

Hvordan hjælper berøring?

Blid berøring kan sænke dit stress niveau og få dig til at føle dig mere tilstedeværende. Den hjælper dit åndedræt til at blive dybere og roligere. Du opnår derved øget ro og centrering. Den blide, trygge og nærværende berøring får især hormonerne dopamin, oxytocin og serotonin til at øges i blodet. De hjælper dig til at blive roligere, mere veltilpas og gladere. Berøring kan dæmpe både smerter, depression og angst.

Hormonet oxytocin er særligt aktiveret ved berøring. Vi har faktisk fået det ind med modermælken, idet der skal oxytocin til at få mors mælk ud. Psykisk påvirker hormonet til, at vi tør sænke paraderne og blive mere tillidsfulde. Fysiologisk sænkes vores blodtryk og puls, og det forhindrer, at blodbanen fyldes af stresshormoner – ja, selv fordøjelsen og søvnen forbedres ved tilpas berøring.

Børn, der har fået den tilpasse stimuli af berøring har mere selvværdsfølelse, kan bedre sætte deres grænser, er gladere og måske også klogere, siger forskningen.

Vi kan også arbejde blidt med årsagerne til, hvis du har berøringsængstelse. Hvis du har oplevet berøring, som har været grænseoverskridende, kan kropsterapi, psykomotorisk terapi og healing være en hjælp.

Hos mig kan berøringen foregår både med og uden tøj og gå dybt uanset.

Kom og bliv klogere på dig selv. Kontakt mig hvis du ønsker mere information eller book en tid her:

Tlf.: 61993036 eller lisa@kropsterapi-healing.dk

Læs mere:

Om den vigtige berøring, når du har stress