Lidt om at fejle – og at nå til selvtillid eller et bedre ståsted på trods!

Lisa Mai Toft, Kropsterapi, Healing, terapi, Psykomotorisk Terapi, Afspændingspædagog dap., mindfulness, stress, krop og psyke, nærvær, smertefrihed, visualisering, meditation, manuel behandling, varme hænder, hudsult, berøring, udbrændthed, ensomhed, skam, massage, kropsterapi, Afstressende behandling, stress, Afspænding, Firmamassage, virksomhedsmassage, ergonomisk konsulent, fysioterapi, WorkFlow med Lisa Mai Toft

Det er ikke særligt sjovt at tale om vores fiaskoer og fejltagelser, men vi har alle haft dem i flere områder af livet, i karrieren og i kærlighedslivet. Man træder ind imellem sig selv over tæerne, føler sig kejtet eller ligefrem forkert, især i de første forsøg på noget. Tænk på at selv direktøren eller den kendte skuespiller er fejlet flere ganget, inden de er nået til tops. Ofte handler det også om, at der er en anden, der på trods af fejlene kan se vores potentiale og værdier, og som tør stå igennem det kantede.

Kæmper du eller giver op – hvorfor?

Heldigvis kan der ske noget interessant ved ikke altid at lykkedes. Det pressede fx mig til at finde nogle ekstra ressourcer frem, som jeg ikke vidste jeg havde – en viljestyrke til at komme igennem lidt tungere perioder. Du står med et valg; giver du op, eller bliver du ved?

Men jeg kender også til at gå i sort og føle, at det er svært at se en vej ud mod noget bedre. I de perioder har jeg hentet støtte fra bl.a. healing, kropsterapi og endda clairvoyance. Andre vil kunne hente støtte på andre måder, men for mig er det disse metoder, der har haft effekt. Det kan være gavnligt at få ‘øje på, hvorfor du handler, som du gør. Er der balance i din handlemåde. Eller er der en overlevelsesstrategi, som virker for dig?

Recilience

”Recilience” betyder modstandskraft eller dygtighed på dansk, og med det menes at have kapacitet til hurtigt at overkomme svære situationer. Nogle gør det let af sig selv, andre må have lidt støtte.

Efterhånden har jeg lært gennem folk jeg holder af, at vi ikke skal glemme, at vi er her for hinanden, også når noget er svært! Nogle gange må vi læne os op af andres tro på os, når vi har svært ved at finde den i os selv. Vi kan have brug for andre, indtil vi har taget tilstrækkeligt mange skridt i den rigtige retning og mærker selvtilliden begynder at indfinde sig igen. Selvtillid er ikke noget, vi kan tænke os til, men noget vi må handle os til det. Det er aktive små som store positive handlinger, der skaber de rigtige forandring i vores liv og påvirker vores indre.

Selvværd kontra selvtillid

Selvværd er mere en grundlæggende en indre tilstand, som er indlagt i os gennem især vores tidlige oplevelser af bl.a. vores forældres holdning til os, fx om de havde stolthed, kærlighed og tillid til os eller mistro, vrede og skuffelse. Den har naturligvis indflydelse på måden, vi har selvtillid på. Selvværd svarere  til træets rødder, stamme og hjertet. Selvtillid er grenene, kvistene og bladene og de mange farver/nuancer.

Jeg har selv måtte arbejde meget med mine tab og traumer fra flere forskellige oplevelser, før jeg kunne mærke min dybe “recilience” og selvtillid træde i kraft. Men i dag er jeg meget taknemmelig for, hvor jeg er – for mit hjem og de vigtige mennesker, jeg har omkring mig. Jeg kan se, at mange af mine fejl har været med til at gøre mig til et bedre menneske på flere måder. Nogle gange er det med lånt tiltro og støtte fra andre, at jeg blev ved. Andre gange var det min ”recilience” og et håb eller en vished om, at tingene kan blive bedre. Havde jeg ikke fejlet og rejst mig igen og igen, var jeg her nok ikke.

Vi sammenligner os ALT for meget med hinanden

Men prøv at lade vær med at sammenligne dig med andre. Det skaber kun endnu mere mindreværd, misundelse og irritation. ‘Hvorfor har de andre det, når jeg ikke har det?’ eller ‘Hvorfor er jeg ikke nået længere eller har opnået mere, når nu X har?’ Sammenligninger skaber kun mere ulykke. Du er dig, og der er ikke ret mange, der kender din fulde vej eller hvorfor den er kringlet. Men, når du som gammel mand eller kone en dag og ser tilbage, giver det hele muligvis lidt mere mening ♥

Hvis du bliver nysgerrig på mig, og den håndsrækning jeg vil kunne give dig i din proces, kan du kigge her:

Forside