Ryggens Landskaber

Lisa Mai Toft, Kropsterapi, Healing, Psykomotorisk Terapi, Afspændingspædagog dap., mindfulness, stress, krop og psyke, ryggen, styrke, tillid, blokeringer, overbevisninger, smertefrihed, visualisering, meditation, manuel behandling, varme hænder, hudsult, massage, Terapi, Afstressende behandling, Afspænding, Firmamassage, virksomhedsmassage, ergonomisk konsulent, fysioterapi, WorkFlow med Lisa Mai Toft

Ryggens Fortællinger

Ryggen er et univers af spændinger, som rummer mange historier, vi har lagt bag os. Gode som lærerige lektioner ligger gemt her. Det er bagsiden af os selv, som vi ikke kan se med mindre, der er et spejl. Noget er skjult eller fortrængt for os selv. Hvad bærer du med dig i din ‘rygsæk’? Hvad ved du om din egen bagage eller historie?

Formet af DNA

Ryggen er  vores fundament. Rygsøjlen er noget af det første , der dannes hos fosteret. Hjernen og nervebanerne ligger gemt i vores rygsøjlen. Fra marven i rygsøjlen udspringer du gennem alt dit DNA materiale. Alle dine lemmer udspringer fra selve rygsøjlen ligesom træets grene. Rygsøjlen rummer derfor en masse styrke og ressourcer, som du hele tiden har i dig. Både dit DNA, din arv og det miljø, som du lander i, er med til at forme alle dine vaner, følelser og tanker om dig selv og handle- og reaktionsmønstre. Du lagre således adfærdsmønstre på rygsøjlen på godt og ondt.

Ryggen – din støtte

Vi kan heller ikke selv røre vores egen ryg. Så det er vigtigt, at der gennem tiden har været nogen, der ‘havde vores ryg’ – holdte os, og strøg os med hårene, når der var brug for en ekstra støtte. Vi er afhængige af andres støtte, selvom vi nogen gange ikke har lyst til at være afhængig. Har du en, der har din ryg, når det virkelig gælder?

Beskyttelse

Ryggen beskytter dig også. Du kan lægge ryg til meget. Hvad har du lagt ryg til? Bærer du på en smerte, der præger dig og din holdninger i livet? De fleste gør, vil jeg påstå. Selvom vores kropslige holdning starter fra fødderne/fundamentet, bliver den meget tydelig, når vi ser på ryggen. Forsvarsmekanismerne er indlejret heri, som automatiske reaktioner vi benytter, når vi er under pres.

Din ryg – din styrke

Ryggen er stærk, som træets stamme eller en grundsøjle i dit liv. Den skal kunne bære dig og alle dine oplevelser i livet. Derfor er det vigtigt, at den grundlæggende støtte (dit ophav) har været trygt og kærligt, og haft tilpas udfordring og støtte til dig. Der er klart forskel på et menneske, der bære sin ryg med stolthed, og som har haft følelsesmæssig, social, intellektuel og økonomisk kapital med sig, og på en der har oplevet mangle. Al slags ‘kapital’ giver en naturlig følelse af selvværd og følelse af, at nogen elsker en´. Det giver tryghed og følelsen af mulighed for støtte i krisetider. Så din generelle holdning spejler nogle af disse oplevelser med at være i verden.

Når smerten rammer

Nogle smerter fra ryggen stammer fra naturlige fysiske overbelastninger og pludselige skader. Men mange af ryggens spændinger stammer også fra psykiske problematikker. Det kan være temaer som: Hvem er jeg virkelig elsket af? Hvad er mine værdier? Skal jeg kæmpe for at overleve? Skal jeg præstere og vise min intellektuelle overlegenhed for at blive set og imødekommet? Skal jeg udleve mine eller familiens drømme om mig? Alle disse overbevisninger eller tvivlsspørgsmål sidder indlejret ikke bare i tanker og følelser, men også i kroppen og dermed i ryggen, som et landskab af din fortælling.

Jeg har lyst til at invitere dig til at komme til en healings seance, hvis du døjer med noget, der tynger din ryg eller noget, som du ved du har haft med i din rygsæk længe og gerne vil have healing til. Jeg arbejder på flere planer fysisk, mentalt, følelsesmæssig, åndeligt.

Du er velkommen : 61 99 30 36