Skal du blive et langsommere menneske?!?

Lisa Mai Toft, Kropsterapi, Healing, Psykomotorisk Terapi, Afspændingspædagog dap., mindfulness, stress, krop og psyke, nærvær, smertefrihed, visualisering, meditation, manuel behandling, varme hænder, hudsult, massage, Terapi, Afstressende behandling, Afspænding, Firmamassage, virksomhedsmassage, ergonomisk konsulent, fysioterapi, WorkFlow med Lisa Mai Toft

Lyder det kedeligt at være langsom? Tja måske, men det er faktisk meget interessant. For har du nogensinde spekuleret på, hvorfor alting skal gå så hurtigt, og om det egentlig er nyttigt? Måske har Coronas Lock-Down fået dig til at stoppe op og tænke lidt over det hæsblæsende tempo, som mange af os lever eller har levet i. Hver anden af os har svært ved at få hverdagslivet til at hænge sammen med job, karriere, partner, børn, fritidsinteresser, hus, have og bil, der skal passes.

Skal det være sådan? Eller er der en anden vej?

De fleste af os har en rationel forståelse af, at det er vigtigt for os med pauser og åndehuller i livet og et bæredygtigt arbejdsliv. Men det er de færreste af os, der har tilstrækkelig følelsesmæssig forbindelse til at mærke, hvordan bølgen af konstant målrettethed påvirker os, før det går galt. Endnu færre af os har en kropslig praksis, der på daglig plan giver ro, balance og mindfulness, så vi er i dyb kontakt med os selv og vores behov.

Du forbinder måske langsomhed med svaghed. Måske har du hørt andre sige om nogen: ‘Han er godt nok lidt langsom i det!’ I forståelsen af, at ‘han er tabt bag en vogn’. Det er der naturligvis ingen af os, der har lyst til at være.

Men hvad er styrken ved at være langsom?

Langsomheden gør dig bedre til at lave relationer, være i fællesskaber og have en kreativ tænkning. Den forbedrer din evne til at fokusere og koncentrere dig. Den gør dig i stand til at træffe bedre beslutninger, som du ikke fortryder, gør dig mere effektiv og bedre til at prioritere. Langsomheden gør dig bedre til at skabe et trygt og bedre team-samarbejde. Du får mere energi og alt dette mindsker stress, frustration og aggressivitet. Alt som er vigtigt for at kunne levere og præstere mere og bedre!

Hvad kan så hjælpe dig til at blive et langsommere og måske et bedre menneske?

Hvis du kommer til mig og er vant til at leve i et højt gear, vil jeg hjælpe dig gennem kropsterapi og afspænding til at mærke dig selv mere tydeligt, og prioritere dine behov. Det kan også være, at du har nået kanten og er blevet stresset. Her kan jeg hjælpe dig til at mærke, hvad der nu skal ske. Samtidig ser vi på, hvordan du kan nå et sted hen, hvor du får en bedre balance i livet. Det handler om at blive autentisk, og stå ved den du er. Gør du det, kan du fungere på den bedste mulige måde til de ting, som du er god til og holder af.

Når man hos mig går ind i langsomheden, viser tingene sig lidt tydeligere for én. Du bliver skarpere til at skældne mellem, hvad der er vigtigt for dig og hvad der er mindre væsentligt. Det vil på alle måde gøre dig mere energifuld, fordi du følger din vej.

Til slut vil jeg med ære sig et Stort TAK til Henrik Tingleff for at have lavet podcasten: “Det langsomme menneske”. Jeg kan kun varmt anbefale at andre at lytte med. Det er et slags eksperiment, som kaster mange lys over, hvorfor det bliver vigtigt i fremtiden at være et langsommere menneske.