Stress, Skam og Ensomhed – kan hænge sammen!

Lisa Mai Toft, Kropsterapi, Healing, Psykomotorisk Terapi, Afspændingspædagog dap., mindfulness, stress, krop og psyke, nærvær, smertefrihed, visualisering, meditation, manuel behandling, varme hænder, hudsult, massage, Terapi, Afstressende behandling, Afspænding, Firmamassage, virksomhedsmassage, ergonomisk konsulent, fysioterapi, WorkFlow med Lisa Mai Toft

Vi er blevet gode til at skjule eller ignorere stress både for os selv og andre. Ingen har lyst til at tabe ansigt og fortælle verden, at de har nået stressgrænsen. Der er meget skam forbundet med stress. Det kan resultere i depression at være i skam og stå alene med stress for længe.

Stressens mange ansigter

Stress kan vise sig på mange måder. Fysisk medfører stress en øgning i kroppen af stresshormonet kortisol og af kamphormonet noradrenalin. Der er mange velkendte og typiske advarselstegn, nogle er mere alvorlige end andre. Stressniveauets symptomer bør gradueres i oplevet hyppighed og oplevet styrke. Et enkelt symptom eller to er ikke ensbetydende med, at du er stresset. Men kan du genkendende nedenstående udvalgte symptomer, og er disse blevet en hyppig eller fast del af din hverdag (i mere end en måned) og dukker symptomerne op i et bestemt mønster, så bør du tage signalerne alvorligt og gøre noget ved situationen.

De mange symptomer på stress

Symptomer på stress kan være : indre uro, bekymringer, hovedpine, hjertebanken, mavesmerter, nedsat potens, vægttab, hyppige infektioner, forværring af kronisk sygdom, træthed, irritabilitet, hukommelsesbesvær, koncentrationsbesvær, angst, nedsat humoristisk sans, søvnløshed, uengagerethed, hyperventilation, aggressivitet, nedsat præstationsevne, ubeslutsomhed, øget brug af stimulanser (misbrug af mad, piller, alkohol, mm), ludomani, vægttab, øget sygefravær og depression m.m.

Har du mistet dig selv?

Stress kommer ikke ud af det blå, men er tegn på, at du ikke er i flow i dit liv – at der er for meget modstand, som er ved at påvirke dit nervesystem i den forkerte retning. Hvis man når til at blive  udbrændt, står man ofte tilbage med en følelse af at have mistet sig selv. Og det er hårdt!

Når man opdager og erkender, at man har stress, kommer der desværre ofte nogle sværere medfølgere: Nedtrykthed, ensomhed og angst kan være tro følgesvende i en periode med stress. De kan skyldes mange årsager. Det kan fx være følelser af ikke at høre til flokken (af ‘arbejdsduelige mennesker’) eller ikke at være meget værd, som kan forstærke stress, negative tanker og følelser.

Afspænding, kropsterapi og healing kan hjælpe

Der er meget at hente ved at få hjælpe hos terapeuter, der arbejder med stress. Der er hjælp bare i det, at en anden kan se din stress og tager dig alvorligt. Det er givende med fagfolk, der kan hjælpe dig til at mærke dig selv mere tydelig og få dig til at tage dig selv som 1. prioritet i dit liv. Healing hjælper også mange. Her arbejder man direkte på at skabe balance i din krop og psyke på samme tid.

Du kan læse mere om det her:

Hvis du er nysgerrig og får lyst til at bestille en tid, kan du skrive en sms til mig på:

Telefon: 61 99 30 36

eller du kan se mere på min hjemmeside:

Forside – Kropsterapi – Healing