Stressbelastning er ved at være det nye ‘Normal’ – Skal det være sådan?

Lisa Mai Toft, Kropsterapi, Healing, Psykomotorisk Terapi, Afspændingspædagog dap., mindfulness, stress, krop og psyke, nærvær, smertefrihed, visualisering, meditation, manuel behandling, varme hænder, hudsult, massage, Terapi, Afstressende behandling, stress, Afspænding, Firmamassage, virksomhedsmassage, ergonomisk konsulent, fysioterapi, WorkFlow med Lisa Mai Toft

Det er hver 3. af os, der føler sig mentalt overbelastet. 12% af os har dagligt tegn på alvorligt stress og flere og flere bliver udbrændt. Samfundet bruger 14 mia. kr. om året på stressrelateret udgifter. Skal det være sådan? Nej, vel! Det må vi kunne gøre bedre!

Positiv stress

Selvfølgelig findes, der god stress. Den, når du skal møde din udkårne og vil gøre et godt indtryk, eller når du sidder i samtalen til dit nye ønskejob, eller suset ved at være zonen for at nå dine mål osv. MEN så er der alt det, der giver den dårlige stress:

Negativ stress

Dårlig stress kommer af at være under pres igennem for lang tid. Dårlig stress er også, når flere områder i dit liv rammes på én gang, når du er for udfordret arbejdsmæssigt, familiemæssigt, i parforholdet, mentalt, følelsesmæssigt og helbredsmæssigt og måske endda åndeligt.

Hvordan opstår stress

Stressen opstår, når du ikke længere har en balance i din dagligdag fx i dit tempo og i din hastighed i løbet af dagen. Det er dagene, hvor du ikke når at stoppe op bare et enkelt øjeblik og trække vejret helt ned i maven og sænke skuldrene. Dagene, hvor alting går ud i et, eller du er fuld af bekymringer for både det ene og andet.

Kort sagt: Stress er farligt, når du ikke længere har mulighed for at kontrollere, hvad du gør, eller hvis du er i overbelastning i for lang tid.

Tempo og Stress

Ofte sætter vi pris på, at alting gøres hurtigt. Kulturelt har vi tillært os, at det er vigtigt at være hurtig. Men din egen vurdering af, hvad der er vigtigt og af hastigheden på opgavers udførsel er den mest vigtige og værdifulde. Pauser er vigtige. Husk at: Restitution er vigtig for at kunne lave præstation!

Herudover er der perfekthedssyndromet! Men det er en længere snak…

Krop og psyke og stress hænger sammen

Kroppen husker din stress. Ved lang tids negativ stress vokser amygdala og hippocampus, to vigtige kerner i hjernen, som udsender advarende signalstoffer ud i din krop. Det betyder, at den stressede ofte reagere hurtigere eller voldsommere på små ting, hvor de fleste normalt kan trykke på ‘Pyt’ knappen. Desværre ser man, at kernerne forbliver store. Det er dér stress har udviklet sig til kronisk stress, posttraumatisk stresssyndrom (PTSD) eller depression.

Stop negativ stress

Ofte ved vi alt dette, men hvorfor gør vi så ikke noget ved det? Det er der mange grunde til. Frygt, angst, manglende tillid og skam er nogle af hovedårsagerne til, at vi ikke handler på stress, selvom den er i gang med langsomt at ødelægge os.

I en session med mig kan du opleve, hvordan du kan blive klogere på dig selv, og hvordan vi sammen kan tage hånd om det betydningsfuld for dig lige nu, så du kan få det godt.

Du kan kontakte mig gennem min mail eller telefon:

lisa@kropsterapi-healing.dk

Tlf: 61993036